Garantie

De kwaliteit van het materiaal, de isolatie en de wind- en waterdichtheid staan op een zodanig hoog peil dat Hedico dakkapellen 10 jaar garantie biedt op dakkapel en dakconstructie. Hedico dakkapellen garandeert gedurende deze periode de wind – en waterdichtheid van de dakkapel, het functioneren van kozijnen en het condensvrij blijven van het HR ++ glas.

Isolatie

PIR isolatie van 90mm met een rc waarde van 4.5 indien gewenst kunt u de isolatie van het dak nog upgrade naar een isolatie van 140mm met een rc-waarde van 6.0.

De beglazing is een heldere 4-15-5 beglazing hr++ met een u-waarde van 1.1 het is ook mogelijk om te kiezen voor matte beglazing.

Plaatsen van dakkapellen

Tijdspad van opdracht tot oplevering.
Nadat het dakkapel vakkundig wordt ingemeten worden de kozijnen in productie genomen. Het samen stellen van het dakkapel wordt in eigenwerkplaats gedaan en indien gewenst kunt u tijdens de productie een kijkje komen nemen. Het dakkapel wordt in helemaal afgewerkt in de werkplaats en geheel gecheckt op de gewenst kwaliteit en de afwerking.
Op de dak van plaatsing wordt de dakkapel vervoert op een speciale aanhanger. De vakmannen van Hedico dakkappellen starten met het afdekken van de vloeren in de betreffende kamers vervolgens maken ze een gat in het dakbeschot, brengen een versterking aan in de constructie van het huidige dak. Omstreeks 11:00 zijn ze zover dat het dakkapel gemonteerd kan worden, deze wordt doormiddel van een hijskraan omhoog gehesen en gepositioneerd in het dakvlak.
Nu de dakkapel gemonteerd is komt het aan op de afwerking. De dakpannen worden netjes aangeslepen, kielgoten worden geplaatst onder de dakpannen (zinken gootjes i.p.v. loodflappen).
Omstreeks 15:00 zullen wij gereed zijn met het plaatsen, afwerken en poetsen van uw dakkapel zowel aan de binnen en buitenzijde zullen wij de afval meenemen en alles veegschoon opleveren.

Afval:
De overige dakpannen, restmaterialen en klein afval wordt allemaal netjes gescheiden & milieu bewust door Hedico dakkapellen afgevoerd.

Meer dan alleen een dakkapel nodig?
Indien gewenst kunnen wij ook de binnenzijde van het dakkapel aftimmeren of uw gehele kamer of verdieping. Ook het leveren & monteren van een velux dakraam, plaatsen van tussenwanden, vloeren of plafonds als is mogelijk bij Hedico.

Vergunningen

Regels vergunningsvrije dakkapel
Ben je benieuwd wanneer een dakkapel zonder vergunning gebouwd kan worden? Je komt alleen in aanmerking voor een vergunningsvrije dakkapel als je aan de onderstaande voorwaarden voldoet.
Voorwaarden vergunningsvrije dakkapel
Een vergunningsvrije dakkapel moet aan een aantal richtlijnen voldoen. De onderstaande afbeelding verduidelijkt enkele van deze voorwaarden: ze zijn met het overeenkomende nummer weergegeven en geven aan welke maten een vergunningsvrije dakkapel heeft.

  1. Dakkapel wordt gebouwd aan de achter- of zijkant en is niet gericht naar openbaar toegankelijk gebied (wegen, vaarwater en groen).
  2. De dakkapel heeft een plat dak
  3. Hoogte van de dakkapel: maximaal 1,75 meter.
  4. Onderkant van de dakkapel: tussen de 0,5 en 1 meter boven de dakvoet.
  5. Bovenkant van de dakkapel: minimaal 0,5 meter onder de daknok.
  6. Zijkanten van de dakkapel: minimaal 0,5 meter van zijkanten van het dakvlak
  7. De dakkapel mag niet gebouwd worden op een tijdelijke woning of woongebouw.

vergunningen

Voldoet uw dakkapel niet aan de bovenstaande voorwaarden?
Indien gewenst regelt Hedico dakkapellen uw tekeningen, vergunning aanvraag en bouwkundige berekeningen voor u.