Garantie

De kwaliteit van het materiaal, de isolatie en de wind- en waterdichtheid staan op een zodanig hoog peil, dat Hedico dakkapellen 10 jaar garantie biedt op dakkapellen en dakconstructies. Hedico dakkapellen garandeert gedurende deze periode de wind – en waterdichtheid van de dakkapel, het functioneren van kozijnen en het condensvrij blijven van het HR ++ glas.

Isolatie

Wij gebruiken PIR isolatie van 90mm met een rc waarde van 4.5. Indien gewenst kunt u de isolatie van het dak upgraden naar een isolatie van 140mm met een rc-waarde van 6.0.

De beglazing is een heldere 4-15-5 beglazing hr++ met een u-waarde van 1.1. Het is ook mogelijk om te kiezen voor matte beglazing.

Plaatsen van dakkapellen

Tijdspad van opdracht tot oplevering.
Nadat de dakkapel vakkundig wordt ingemeten, worden de kozijnen in productie genomen. Het samenstellen van de dakkapel wordt in eigen werkplaats gedaan en indien gewenst kunt u tijdens de productie een kijkje komen nemen. De dakkapel wordt helemaal afgewerkt in de werkplaats en geheel gecheckt op de gewenste kwaliteit en afwerking.
Op de dag van plaatsing wordt de dakkapel vervoert op een speciale aanhanger. De vakmannen van Hedico dakkappellen starten met het afdekken van de vloeren in de betreffende kamers. Vervolgens maken ze een gat in het dakbeschot en brengen een versterking aan in de constructie van het huidige dak. Omstreeks de middag zijn ze zover dat de dakkapel gemonteerd kan worden. Deze wordt door middel van een hijskraan omhoog gehesen en gepositioneerd in het dakvlak.
Wanneer de dakkapel gemonteerd is, komt het aan op de afwerking. De dakpannen worden netjes aangeslepen en er worden kielgoten geplaatst onder de dakpannen (zinken gootjes i.p.v. loodflappen).
Aan het einde van de dag zijn wij gereed met het plaatsen, afwerken en poetsen van uw dakkapel. Zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde zullen wij het afval meenemen en alles veegschoon opleveren.

Afval:
De overige dakpannen, restmaterialen en klein afval worden allemaal netjes gescheiden & milieu bewust door Hedico dakkapellen afgevoerd.

Meer dan alleen een dakkapel nodig?
Indien gewenst aftimmeren wij ook de binnenzijde van de dakkapel aftimmeren, uw gehele kamer of verdieping. Ook het leveren & monteren van een velux dakraam of het plaatsen van tussenwanden, vloeren of plafonds is mogelijk bij Hedico.

Vergunningen

Regels vergunningsvrije dakkapel
Ben je benieuwd wanneer een dakkapel zonder vergunning gebouwd kan worden? Je komt alleen in aanmerking voor een vergunningsvrije dakkapel als je aan de onderstaande voorwaarden voldoet.
Een vergunningsvrije dakkapel moet aan een aantal richtlijnen voldoen. De onderstaande afbeelding verduidelijkt enkele van deze voorwaarden: ze zijn met het overeenkomende nummer weergegeven en geven aan welke maten een vergunningsvrije dakkapel heeft.

  1. Dakkapel wordt gebouwd aan de achter- of zijkant en is niet gericht naar openbaar toegankelijk gebied (wegen, vaarwater en groen).
  2. De dakkapel heeft een plat dak
  3. Hoogte van de dakkapel: maximaal 1,75 meter.
  4. Onderkant van de dakkapel: tussen de 0,5 en 1 meter boven de dakvoet.
  5. Bovenkant van de dakkapel: minimaal 0,5 meter onder de daknok.
  6. Zijkanten van de dakkapel: minimaal 0,5 meter van zijkanten van het dakvlak
  7. De dakkapel mag niet gebouwd worden op een tijdelijke woning of woongebouw.

vergunningen

Voldoet uw dakkapel niet aan de bovenstaande voorwaarden?
Indien gewenst regelt Hedico dakkapellen uw tekeningen, vergunning aanvraag en bouwkundige berekeningen voor u.

Stel vrijblijvend uw vraag of opmerking.

3 + 6 =